Следвайте Гласове в ТелеграмПредседателят на АБВ Румен Петков се срещна с

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПредседателят на АБВ Румен Петков се срещна с
Коментари Харесай

Румен Петков: НС вкара България в международен скандал

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Председателят на АБВ Румен Петков се срещна с посланика на Сърбия в София Н.Пр. Желко Йович. Фокус на диалозите бе въведеният данък от 20 лева за мегаватчас за импорт или пренос на съветски газ в границите на Закон за изменение и допълнение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения против Русия. 

Сръбският дипломат акцентира безпокойството си, че спомагателната финансова тежест върху цената на газа ще повлияе върху социално-икономическата среда от позиция на общата енергийна неустановеност в Сърбия и района.  
За прелюдия спомагателен финансов товар върху цената на природния газ, приближаващ от Русия, не са извършени диалози със сръбската страна, означи Желко Йович. Преди въвеждането на 20-левовия данък, България обаче не е водила съответните диалози, с които да уведоми и останалите страни по пътя на газовия пренос през България. В незнание по въпроса и до през днешния ден остават, с изключение на Сърбия, само че и Гърция, С Македония, Унгария и Австрия, уточни Петков. 

Румен Петков означи, че текстът от Закона, който регламентира данък от 20 лева за мегаватчас за импорт или пренос на съветски газ, е в несъгласие с Договора за действието на Европейския съюз (ДФЕС). Договор за функционирането на Европейския съюз третира взаимоотношението на страната ни с Гърция, Унгария и Австрия, само че ние не можем да имаме друго отношение към Сърбия и С Македония, уточни Петков и добави, че в случай че горепосоченият текст бъде нападнат в Конституционния съд, той ще падне. Тези груби нарушавания на Договор за функционирането на Европейския съюз от страна на българския парламент са в ущърб на нашите сътрудници от Сърбия, Гърция, С Македония, Унгария и Австрия, сподели още Петков и добави, че българската страна в устрема си да накаже Русия в символ на честност към непознати страни и фактори, санкционира партньорски страни и от горната страна на това – в престъпление. Румен Петков обаче е на мнение, че главният претекст за сходни, необятно непопулярни ограничения, от страна на българското държавно ръководство и който претекст остава в сянка, е неуспехът на приходната част на бюджета – съществено доказателство за некадърността на Асен Василев и близкия му сподвижник Румен Спецов, изясни той. 

Бележка:
Рафинерията „ Лукойл Нефтохим Бургас “ работи с съветски природен газ и употребява годишно към 400 млн. куб. м., което значи 4 млн. мегаватчаса. Това значи, че българските жители ще бъдат натоварени в допълнение да платят 80 млн. лева Близо 1 милиарда евро спомагателен финансов товар пък отнасят Сърбия, Гърция, С Македония, Унгария и Австрия. 

Всеки газ, който влезе в Турция, по пътя към Европа минава през „ Турски поток “ – по какъв начин дефинираме коя част от газа през тръбата е съветски и коя – с различен генезис.

Смущаващ е запис в Закона с който се не разрешава на територията на страната да се внася недопечен петрол с генезис от Русия на цена по-ниска от котировката по Platts. Така Народното събрание ни задължава да си купуваме безценен съветски петрол, с което обслужваме непознати, а не български ползи и с което в допълнение усилваме цените на горивата в страната. 

 

 

 


 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР